A LISTA

A LISTA azokról, akiket ISTENI hatalmamnál fogva majd megjutalmazok: -Dobos Barnabás(ő nincs a listán) -Basch Péter

Taiy blogja

Hát.... én....

Friss topikok

  • : Téma mindig van csak a hülye nem veszi észre. Már bocs, hogy ilyen keményen fogalmazok. (2012.11.14. 10:31) A folytatás....
  • : @kolibrilina: "a reggae, a ska, a jazz, blues,hip-hop" Magyarán a szar és a fos a zenében. Én ezze... (2012.11.14. 10:20) David Lane: 88perc
  • pupika: Na szerbusztok emberek! Geri, remélem áll még az augusztusi nyaralás balcsin, mert ha nem kivérezt... (2009.07.26. 21:53) Balatonalmádi VASÁRNAP-HÉTFŐ
  • Taiy: Kösz. (2009.06.22. 11:26) Péntek
  • Taiy: Tudtam hogy előjön ez a kérdés. A MAGYARORSZÁG A MAGYAROKÉ mondta, az a kisebbségek ellen irányul,... (2009.06.18. 11:00) R.I.P Marian Cozma

Koogle, Shalom!

2009.06.17. 08:09 Taiy

 A mai reggelem is szépen indult. Odakint csicseregnek a madarak, harmatos a fű, süt a nap és enyhe nyár reggeli szellő lengedezik.
Felkeltem, ittam egy kávét majd ledobtam magam a gép eléd, tudván, hogy a különangoltancinéni csak 10 órára jön. Még mindig kicsit bódult voltam, de amikor megláttam a következ cikket, egyől kipattant a szemem:

 

Shalom! Itt a kóser kereső hithű zsidóknak

 

Új kereső indult. A Koogle (hát hogy ezek már a világ talán egyik legzseniálisabb találmányát sem tisztelik. Úgy látszik nem elég nekik a dolgozó emberek pénze.... az meg az hogy mi még ezt hadjuk is....szerk.) használata az ortodox zsidók számára ajánlott, mivel csak olyan találatokat jelenít meg, melyeket a rabbi sem ellenezne.

"Koogle néven (mely egyrészt a Google szó kifigurázása, másrészt egy kedvelt zsidó tésztaétel neve is) keresőoldal indult izraeli(Mióta is van Izreal? 1948 óta?... ráadást ellopták a palesztinok földjeit. szerk.) ortodox zsidók számára. Az oldal nem jeleníti meg a szexuális tartalmakra mutató linkeket, (ebbe a kategóriába még a hiányos öltözetű hölgyek is beletartoznak(na most ezt mesélje el nekem valaki: miért nem nézhet egy felnőtt ember pornófilmet? Mert belecsap a mennykő?szerk.)) és nem lehet rajta keresztül olyan dolgokat - például televíziót(nehogy kiábránduljanak a hitükből. szerk.)- árusító oldalakra eljutni, melyek birtoklását tiltják az ortodox zsidó rabbik.

Amos Azizoff, az oldal létrehozója szerint a Koogle sikeresnek mondható, hiszen az indulása eltelt egy hónap során már több mint 100 ezer keresés történt a speciális motorral.

Az új oldal célja, hogy a segítségével zavartalanul használhassa az internetet a zsidóság a vallási törvényeket a legszigorúbban értelmező csoportja is. A Koogle például nem teszi lehetővé, hogy a látogatói megosszanak valamilyen tartalmat, vagy vásároljanak szombaton, amikor a zsidó vallás mindenfajta munkát tilt.(munka? szombaton? ugyanmár...szerk.)"


Amikor először megláttam, nem tudtam eldönteni, hogy sírjak, nevessek vagy pedig őrjöngjek. Aztán végülis éhesebb voltam, mint amennyire kíváncsi a "kouser" keresőre. Így most inkább reggelizem.
 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://taiy1.blog.hu/api/trackback/id/tr731190270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kolibrilina 2009.06.17. 22:31:58

Ezzel konkrétan mi a problémád? Nevetségesnek tűnhet az ötlet, hogy kiszűrik a vallásuk miatt tiltott találatokat, illetve eleve, hogy saját "google"-t hoztak létre, de azért ebbe igazán nem lehet belekötni. Vajon, ha a németek csináltak volna sajátot, tök mindegy, milyen kritériumok alapján, rájuk is ferde szemmel néznél? Kétlem...

Taiy · http://taiy1.blog.hu 2009.06.18. 09:10:19

Leírtam fentebb a problémáim....
süti beállítások módosítása